Učenici 2. A, 2. B i 2.C razreda u pratnji svojih učiteljica posjetili su Etno agro park Stella Croatica u Klisu. Sudjelovali su na edukativnoj radionici Od polja do stola.
Upoznali su razne vrste žitarica i naučili kako od žitarica nastaje brašno. Starinskim načinom samljeli su pšenicu u integralno brašno, naučili zašto je ono zdravije i u čemu se razlikuje od bijelog brašna na koje su navikli. Voditelji radionice su im pripremili tijesto i upoznali ih s ulogom kvasca u izradi kruha. Objašnjen im je i demonstriran cijeli postupak nastanka kruha.
Od dobivenog tijesta oblikovali su vlastite kruščiće koje su nakon pečenja u krušnoj peći slasno pojeli. Obišli su i razgledali etno selo i predmete koji se tamo nalaze kako bi bolje upoznali tradicionalni način života naših predaka. Na kraju su, kroz interaktivni kviz, pokazali koliko su na radionici naučili.
Fotografije pogledajte pod opširnije.
Izvješće pripremila: Marina Đapić, učiteljica razredne nastave